333 kandidaat-artsen en -tandartsen slagen voor toelatingsexamen in Wallonië en Brussel

© Belgaimage
| Studenten leggen hun examens af.

Van de 5.486 kandidaat-artsen en kandidaat-tandartsen die in de Franse Gemeenschap op 5 juli deelnamen aan het toelatingsexamen, zijn slechts 333 kandidaten geslaagd. Dat meldt de Académie de recherche et d'enseignement supérieur (Ares) donderdag.

De kandidaten werden bevraagd over acht onderwerpen, verdeeld in twee categorieën: naast scheikunde, biologie, natuurkunde en wiskunde kregen ze ook vragen voorgeschoteld met betrekking tot communicatie en de kritische analyse van informatie. Om voor het toelatingsexamen te slagen, moeten de kandidaten een gemiddelde van 10/20 halen voor elk van beide onderdelen en een minimum van 8/20 voor elk onderwerp.

"Het wetenschappelijke onderdeel van het examen is gemiddeld minder vaak tot een goed einde gebracht dan het onderdeel met betrekking tot communicatie en de kritische analyse van informatie. Daarvan getuigt het bijzonder lage slagingspercentage voor natuurkunde: slechts 19 procent van de kandidaten heeft minstens 8/20 gehaald voor dat onderwerp", zegt Laurent Despy van Ares.

Ter vergelijking: voor het onderwerp communicatie slaagde 96 procent.Een tweede toelatingsexamen vindt plaats op zaterdag 27 augustus. Kandidaten kunnen zich vanaf morgen/vrijdag tot 5 augustus voor dat examen inschrijven. Het is de laatste keer dat het toelatingsexamen in deze vorm wordt georganiseerd.

Volgend jaar zal het toelatingsexamen een vergelijkend examen zijn: slagen voor het toelatingsexamen zal niet meer voldoende zijn om toegelaten te worden tot de studie. Enkel de gunstig gerangschikte kandidaten zullen zich voor de opleiding kunnen inschrijven bij de universiteit van hun voorkeur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?