Brussels Gewest trekt 7 miljoen uit voor strijd tegen schoolverzuim

© PhotoNews
| Om het schoolverzuim aan te pakken, trekt de Brusselse overheid ruim 7 miljoen euro uit.

Het Brussels Gewest trekt de komende twee jaar 7.350.000 euro uit voor de strijd tegen schoolverzuim. Tussen 2019 en 2021 staan er 384 projecten gepland die het probleem de wereld uit moeten helpen.

"Bijna 15 procent van de Brusselse jongeren stopt met school zonder diploma middelbaar onderwijs op zak. 28 procent van de Brusselse leerlingen heeft minstens twee jaar schoolachterstand," zegt minister-president Rudi Vervoort (PS) in een persbericht. 

Om die situatie een halt toe te roepen, trekt het Gewest geld uit. Tussen dit jaar en 2021 trekt de overheid meer dan 7 miljoen euro uit, die projecten financieren die schoolverzuim moeten tegen gaan. Het gaat om workshops, huiswerkklassen, toneelopvoeringen, muziekactiviteiten en bewustmakingsacties om geweld terug te dringen. De activiteiten moeten verplicht plaatsvinden op de school, buiten de schooluren.

"Schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten kunnen op termijn leiden tot sociale problemen en tot een moeizame integratie op de arbeidsmarkt. Het Gewest is niet specifiek bevoegd voor onderwijs, maar het is wel onze taak om deze kinderen op het pad naar succes te zetten. Ik maak daar een strijdpunt van," klinkt het nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?