Crevits maakt 4,5 miljoen euro vrij voor scholenproject 'campus Pacheco'

© Max Dudler Architects
| Een school met grote sportzaal brengt leven in de wijk

Op de site van het rijksadministratief centrum in de vijfhoek komen twee nieuwe scholen. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft 4,5 miljoen euro aan subsidies toegekend voor het project, voorlopig 'Campus Pacheco' genaamd.

Eerder dit jaar werd al aangehaald dat de site zal bestaan uit een secundaire school voor 350 leerlingen, een basisschool voor 220 leerlingen, een kinderverblijf voor 72 kinderen en een sportinfrastructuur die na de schooluren zal worden opengesteld. De totale bouwkost wordt in totaal geschat op zo'n 23 miljoen euro.

De voorbije jaren is er fors geïnvesteerd in extra plaatsen in de klas in de scholen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. “Door het stijgende leerlingenaantal is het nodig dat er extra plaatsen in de klas bijkomen”, benadrukt de Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Ook in de rest van Vlaanderen komen er extra plaatsen bij. In totaal investeert Crevits bijna 27 miljoen euro voor 34 extra projecten, die zo'n 3.000 extra plaatsen creëren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?