Nathalie De Leener uit Schaarbeek verkozen tot Brusselse Zorgleerkracht van het Jaar

© Nathalie De Leener

Nathalie De Leener, zorgleerkracht in basisschool Paviljoen in Schaarbeek, werd vrijdag verkozen tot de allereerste 'Zorgleerkracht van het Jaar' in Brussel. ​De Leener ontving de trofee en haar prijs tijdens een verrassingsbezoek in de klas.

Nathalie De Leener is afkomstig uit Anderlecht en geeft les in basisschool Paviljoen in Schaarbeek. Ze werd door een vierkoppige jury uit meer dan 30 zorgleerkrachten in Brussel verkozen. De originele motivaties van verschillende kinderen overtuigden de jury om Nathalie De Leener te kiezen tot ‘Zorgleerkracht van het Jaar’ in Brussel.

"Ik kan mijn job het best omschrijven als een uitdagende, georganiseerde chaos," aldus De Leener. "De uitdaging voor een zorgleerkracht zit er altijd wel in om de nodige tijd, ruimte en oplossingen te vinden om alle zaken op school de juiste prioriteit te geven en om alle leerlingen de hulp te geven waar ze nood aan hebben. Ik ben dan ook erg blij en vereerd dat ik mij een jaar lang Brussels Zorgleerkracht van het jaar mag noemen."

Allereerste editie

Vanaf 25 april konden alle zorgleerkrachten in het kleuter- en basisonderwijs in Brussel en Vlaanderen meedingen naar de titel ‘Zorgleerkracht van het jaar’. Uitgeverij Averbode organiseert de wedstrijd dit jaar in alle Vlaamse provincies en in Brussel voor de allereerste keer om het belang van zorgleerkrachten in het onderwijs extra in de schijnwerpers te zetten.

Nathalie De Leener is met haar overwinning de allereerste regionale laureate van de editie van de wedstrijd in Brussel en mag zich een jaar lang Brussels ‘Zorgleerkracht van het Jaar’ noemen.

De 'Zorgleerkracht van het Jaar' voor heel Vlaanderen is de Oost-Vlaamse Kathleen Colman geworden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?