VUB opent 'AI Experience Center'

© VUB
| Het AI Experience Center moet een digitaal innovatiecentrum voor kunstmatige intelligentie worden.

Het kersverse 'AI Experience Center' van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) moet technologische oplossingen aanreiken voor hedendaagse problemen, en ruimte bieden om met artificiële intelligentie en robotica te experimenteren.

Het centrum richt zich op bedrijven, tech-ondernemers, onderzoekers, beleidsmakers en het grote publiek. Bij de opening deze donderdagnamiddag waren er naast inhoudelijke discussiemomenten ook demonstraties te zien waarbij kunstmatige intelligentie en robotica op een innovatieve wijze worden toegepast.

“Denk maar aan een autonome rolstoel, spreektaal voor robots, smart energy grids of intelligente voetprotheses,” klinkt het bij Hans De Canck van het Artificial Intelligence Lab Brussels.

Het 'AI Experience Center' is opgericht door vier VUB-onderzoeksgroepen: het Artificial Intelligence Lab, Brussels Human Robotic Research Center (BruBotics), Studies in Media, Innovation and Technology (SMIT) en Department of Electronics and Informatics (ETRO).

De doelstelling van het centrum is ambitieus: het 'AI Experience Center' moet een digitaal innovatiecentrum voor kunstmatige intelligentie worden met internationale ambities en lokale impact. Het moet de unieke kansen die AI en Robotica bieden aan zowel het brede publiek als bedrijven, startups, non-profits en andere universiteiten en kenniscentra duidelijk maken en helpen waarmaken.

VUB AI Experience Center
© VUB
| Voorstelling van het AI Experience Center aan de VUB.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?