Zeven Brusselse scholen krijgen Vlaamse steun voor bouwproject

© BRUZZ
| Het centrum voor volwassenenonderwijs krijgt de grootste hap uit het budget (archiefbeeld).

Zeven bouwprojecten in Elsene, Ganshoren, Jette, Ukkel en Anderlecht krijgen 761.000 euro van de Vlaamse regering. Het grootste deel gaat naar het Centrum voor Volwassenenonderwijs Semper uit Elsene.

Dat krijgt bijna de helft van het investeringsbedrag voor werkzaamheden na de aankoop van een kantoorgebouw in Vilvoorde. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De vrije basisschool Sint-Michiels uit Jette krijgt iets meer dan honderdduizend euro voor dakwerken, net als de vrije basisschool in Ukkel. Ook in Ganshoren en in Jette worden nog werkzaamheden aan scholen gesubsidieerd.

“Leerlingen en leerkrachten keren na een welverdiende zomer weer naar de klas. Meer dan ooit is gebleken dat een veilige en comfortabele schoolinfrastructuur broodnodig is”, zegt Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA).

Het gaat om subsidies die jaren geleden al zijn aangevraagd en nu zijn goedgekeurd door het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION). In totaal investeert 24 miljoen vrijgemaakt voor 193 Vlaamse scholenbouwprojecten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?