'Aernoudt op MR-lijst betekent einde samenwerking MR en FDF'

Het feit dat de Vlaming Rudy Aernoudt (LiDé) een plaats krijgt op de Europese lijst van de MR, betekent het einde van de samenwerking tussen MR en FDF. Dat zegt FDF-voorzitter en burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe Olivier Maingain.

Afgelopen zaterdag maakte de MR bekend dat Aernoudt de derde plaats krijgt op de Europese lijst. Maar de standpunten van Aernoudts partij LiDé op communautair vlak (de uitbreiding van Brussel) en op socio-economisch vlak vormen een ernstig probleem: op communautair vlak heeft het FDF van de uitbreiding van Brussel een van zijn belangrijkste eisen gemaakt, een standpunt dat ook door de MR werd overgenomen. LiDé daarentegen stelt zich op dat vlak heel wat genuanceerder op.

Voor het FDF is het dus niet aanvaardbaar tot dezelfde partij te behoren als Aernoudt. De partij voert de druk op en zegt alleen naar de verkiezingen te kunnen gaan. Op 2 maart houdt de partij een algemene vergadering.

Brussels CDH-minister Benoît Cerexhe liet al weten dat hij niet afkerig staat tegenover gesprekken met het FDF. Een eventuele samenwerking zou pas voor na de verkiezingen zijn.

Ook de terugkeer van ex- PSC man Gérard Deprez naar CDH is niet uitgesloten nu hij zijn plaats op de MR-lijst kwijt is aan Aernoudt. De MR zou vandaag de Europese lijst voorstellen, maar die voorstelling is een week uitgesteld

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?