'Brussel heeft 800 agenten te weinig'

Er is in het Brussels Gewest een tekort van 800 agenten, en bij een splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde zou dat nog verergeren. Dat zeggen de Brusselse burgemeesters, die hun eisen voor een betere veiligheid in Brussel overmaakten aan premier Leterme (CD&V). [1 reactie]

De burgemeesters stellen voor om jaarlijks 1.200 nieuwe agenten aan te werven, 200 meer dan nu. Er moet ook meer geld komen, omdat er de laatste tien jaar steeds meer inwoners zijn.

Agenten die instaan voor de bewaking van ambassades en internationale instellingen moeten van hun taak verlost worden, en er moeten meer plaatsen komen in de jeugdinstellingen.

Overleg met Europa
Brussels Burgemeester Thielemans (PS) neemt Europa kwalijk dat het geen initiatief neemt om samen met Brussel te werken aan veiligheid. Dat zegt hij in de Duitse krant Die Welt.

Thielemans vraagt wekelijks overleg tussen de politie en het Europees parlement en hulp bij de ordehandhaving van de vele betogingen, omdat er heel wat tegen Europa en de NAVO gericht zijn.

Extra maatregelen bij Europese toppen in Brussel zijn volgens hem financieel niet haalbaar doordat teveel mensen in Brussel werken zonder belasting te betalen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?