Brusselse regering vindt site voor Construcity

Construcity neemt zijn intrek op de Masui-site, kortbij het Masuiplein

De Brusselse regering heeft citydev.brussels de opdracht gegeven om de Masui-site in Schaarbeek aan te kopen om er de toekomstige opleidings- en tewerkstellingspool voor de bouwsector Construcity te realiseren.

Beliris financiert deze fase voor 16 miljoen euro. Voorts houdt de opdracht in dat citydev.brussels verschillende vastgoedoperaties en studies moet uitvoeren om de vestiging van de toekomstige opleidings- en tewerkstellingspool voor de bouwsector concreet vorm te geven. Construcity zal alle openbare en private infrastructuren voor tewerkstelling, onderwijs en opleiding in verband met de bouwsector hergroeperen.

Dit nieuwe aanspreekpunt van 20.000 m² zal het mogelijk maken de investeringen in opleiding te concentreren en rationaliseren en het aanbod aan kwalificerende opleidingen, stages in bedrijven en proeven voor de erkenning van competenties in de sector nieuw leven in te blazen en uit te breiden. Daarnaast moet de pool ook toelaten het aantal door Actiris beheerde en ingevulde vacatures te verhogen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?