Eenvoudig Nederlands

Brusselse regering wil stijgen van huurprijzen stoppen

vastgoed immo te koop huizenprijzen te huur appartement woningprijs huurprijs vastgoed immo te koop huizenprijzen te huur appartement woningprijs huurprijs
© PhotoNews
© PhotoNews

De huurprijzen kunnen dit jaar niet zomaar stijgen. Daarover heeft de Brusselse regering een akkoord gevonden.

De Brusselse regering wil huurders beschermen tegen ‘inflatie’. Inflatie betekent dat alles een beetje duurder wordt: de boodschappen, elektriciteit of een doktersbezoek. Ook de huurprijs kan stijgen als de huisbaas een ‘indexering’ doorvoert. Dat betekent dat hij meer huur vraagt. Zo kan ook de huisbaas de extra kosten betalen.

Maar volgens sommige politici moet de huurder daardoor twee keer meer betalen. Die betaalt meer huur, en daarnaast ook hogere energiekosten. Zeker bewoners van appartementen zonder goede isolatie krijgen soms een hoge rekening. Daarom wil de Brusselse regering hen helpen.

Niet meer alle huisbazen mogen het komende jaar nog een hogere prijs vragen. Dat kan alleen nog als het huis in goede staat is. Het moet een goede isolatie hebben. Zo zijn de kosten voor de energierekening ook minder hoog.

De ministers hebben lang gediscussieerd over het onderwerp, maar ze hebben nu een akkoord gevonden. Nu moet alleen het parlement nog stemmen over het voorstel.

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?