Campagne voeren: Het echte (fotogenieke) werk

Advertenties, boeken, op tv komen, interviews geven in kranten: in de laatste rechte lijn naar de verkiezingen is het een plicht voor politici. Maar er is natuurlijk ook het 'echte' werk: campagne voeren op straat, handjes schudden op de markt en aanwezig zijn op de pensenkermis. Vermoeiend? Ongetwijfeld. Fotogeniek? Uiteraard. Daarom stuurden wij onze fotograaf op pad. Het resultaat ziet u hier: foto's van de Brusselse campagnes van de partijen die nu in het Vlaams parlement zetelen.

N-VA: Plakken in Elsene - 12 mei - 20:48

Als Vlaams-nationalist plakken in l'Oasis francophone Elsene, je moet maar durven. Misschien daarom dat N-VA er des avonds op uit trekt. Voor de fotograaf wil de militant wel even open en bloot tonen welke affiches de Elsense nachten zullen trotseren.

Groen! : Fietsfeest, Thurn & Taxis - 17 mei - 14:49

Wie 'fietsen' zegt, legt waarschijnlijk snel de link met Groen! De groenen blazen dan ook verzamelen op het grote fietscongres Velo-City 2009, waarvan Brussel de gaststad is. Bezoekers mogen een enquête invullen, die dan netjes gepost diet te worden in een kartonnen bus.

SP.A : Afrikaanse zondagsmis, Anderlecht - 17 mei - 11:18

Ook socialisten gaan af en toe naar de zondagsmis. Al hoeft die niet per se plaats te vinden in een traditionele kerk, integendeel. Een met tl-buizen verlicht zaaltje is ook goed. Het is de ambiance die telt. Pascal Smet laat het zich alleszins welgevallen.

Open VLD : Tentoonstelling Sylvie Kettel - 17 mei - 15:31

Blauwe jongen Sven Gatz heeft voor de foto een diepblauw jeansvestje aangetrokken. Gatz is op de tentoonstelling van kunstenares Sylvie Kettel, die van enkele Brusselse lijsttrekkers een kunstwerk maakte. Het blauw van het kunstwerk is wel een tikkeltje lichter.

CD&V : In de schminkstoel van tvbrussel - 19 mei - 18:02

Net voor een tv-optreden kan er bij Steven Vanackere een glimlach af. Of het moet zijn dat het schminkborsteltje een beetje kietelt. Vanackere is door onze collega's van tvbrussel uitgenodigd voor een interview.

Lijst Dedecker: Markt van Jette (1) - 24 mei - 10:12

Piet Deslé (l) en zijn vrouw-partijgenote Lieve Claeys delen gezond verstand uit. Niet op sterk water, maar in papieren vorm. De bezoekers van de markt van Jette hebben hun portie politiek wel gehad. Een beetje verderop staat ook Vlaams Belang...

Vlaams Belang: Markt van Jette (2) - 24 mei - 9:53

Campagne is handjesschudtijd, en Belang-boegbeeld Johan Demol gaat zelfs ietsje verder. Ook al is het dan nog redelijk vroeg, markten trekken nu eenmaal veel volk. Ook de concurrenten van LDD zijn van de partij.

SLP: NIeuwstraat - 23 mei - 13:25

Dé winkelstraat van Brussel is het decor voor de campagne van SLP, de Sociaal-Liberale Partij. Een vrouw met hoofddoek is zo vriendelijk om zich in de partijkleur, fuchsia, te hullen. Of voert ook zij campagne?

foto's : Ivan Put

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?