Didier Gosuin: 'Cerexhe zoekt alleen naar macht'

© Antoine Doetsch

Brussels minister Didier Gosuin (Défi) reageert op de uitspraak die Benoît Cerexhe eerder deed in Le Soir over een nieuwe Brusselse meerderheid. Daarin stelde Cerexhe dat de CDH liever naar de oppositie gaat, dan niet te regeren met de MR. “Cerexhe is een prototype van het soort politicus dat alleen op zoek is naar macht en machtsverhoudingen,” verwijt Gosuin hem.

Burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe en fractieleider van CDH in het Brussels Parlement, Benoît Cerexhe, wil regeren met de MR. Dat laat hij maandagochtend in Le Soir optekenen. In de Waalse regering wordt de PS vervangen door de MR en Cerexhe wil dat ook in Brussel. Zelfs als dat zou betekenen dat de CDH in Brussel op de oppositiebanken belandt. De overige regeringspartners gaven eerder namelijk al aan geen zin te hebben in een nieuwe meerderheid.

Didier Gosuin, MR-minister van Economie en Tewerkstelling in de regering-Vervoort, reageert maandagmiddag op die uitspraak in Le Soir. Gosuin verwijt hem een ‘zomerhumeurtje’ dat draait waarheen de wind waait. “Ik herinner me nog hoe hij in 2004 absoluut de MR buiten wilde zetten. Enkele jaren later opnieuw, in zijn gemeente Sint-Pieters-Woluwe. Vandaag zweert hij weer bij de MR. Dat doet hij  ongetwijfeld met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in 2018."

Volgens Gosuin is Cerexhe daarom "het prototype van een politicus die alleen op zoek is naar macht en machtsverhoudingen." Voor Cerexhe is er niets anders, verwijt Gosuin. "Van voorspan en paard veranderen als het nodig is, maar het doet er niet toe wie er in het karretje zit. De inhoud, de ideeën, het programma, de ideologie, niets. Het enige dat telt is de macht. Cerexhe heeft de MR nodig in Sint-Pieters-Woluwe, dat is alles. Het is stuitend.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook