Ecolo wil vooral op Brussels niveau over goed bestuur praten, met Groen aan tafel

Ecolo zet de gesprekken voort over goed bestuur. Dat verklaarde covoorzitster Zakia Khattabi na afloop van het politiek bureau van de Franstalige groenen. "Omdat er in Wallonië niet meteen iets zal veranderen, concentreren we ons op Brussel", luidde het. Dat betekent meteen dat Groen bij de gesprekken betrokken wordt. "De 17 voorstellen die Ecolo op tafel heeft gelegd, zijn reeds met Groen doorgepraat", verduidelijkte Khattabi.

De covoorzitster bevestigde ook dat er voor Ecolo niets nieuws zit in het voorstel van DéFI-voorzitter Olivier Maingain om met Ecolo een eisenbundel over goed bestuur uit te werken om de andere partijen te dwingen een standpunt in te nemen.

"Ons standpunt is duidelijk, we praten met alle partijen en dat past daarin", zei ze voor de start van het politiek bureau. Na afloop van de vergadering wees ze erop dat ze nog geen formele uitnodiging van Défi ontvangen had. "We willen dat iets veranderd. We zullen applaudisseren als het zover is", zei ze.

Volgens Khattabi kan het met DéFI sneller gaan dan met de andere partijen. Ze kan zich immers niet voorstellen dat Olivier Maingain Ecolo de hand reikt zonder met de voorstellen van de Franstalige groenen akkoord te gaan, terwijl CDH en MR op hun standpunten blijven. Donderdag oordeelde Ecolo dat die onvoldoende waren.

CDH breekt met PS

CDH wil niet meer met PS regeren en trekt de stekker uit de regionale regeringen. Dat kondigt partijvoorzitter Benoît Lutgen aan op een persconferentie. Nu CDH uit de Brusselse regering stapt, is de vraag hoe het verder moet met die regering.     
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?