Fatima Abbach naar SP.A

Fatima Abbach, bekend van de Diwan Awards wordt het nieuwe gezicht van de SP.A voor de gemeenteraadsverkiezingen in Vorst.

Huidig Vlaams schepen Jutta Buyse (SP.A) houdt het in januari 2019 voor bekeken. “Ik ben adjunct-secretaris-generaal geworden van de Europese koepel van nationale loterijen en vind die job moeilijk te combineren met het schepenambt,” vertelt Buyse. “Als ik stop, zal ik 9,5 jaar schepen zijn geweest. Ik denk dat het goed is dat er af en toe een nieuwe kracht komt met nieuwe ideeën.”

SP.A kon Fatima Abbach strikken. Ze wordt het nieuwe boegbeeld in Vorst. Abbach organiseert de Diwan Awards, de jaarlijkse prijsuitreiking die verdienstelijke Belgen met Marokkaanse roots in de bloemetjes zet. “De partij heeft haar aangesproken omdat we denken dat zij de geschikte persoon is om eventueel schepen te worden,” zegt Alain De Jonge, OCMW-raadslid voor SP.A in Vorst. “Op voorwaarde natuurlijk dat we een goed meerderheidsakkoord kunnen sluiten.”


Zowel Abbach, Buyse als De Jonge krijgen in principe een plaatsje op de lijst van PS-burgemeester Marc-Jean Ghyssels. Over de plaatsen op die lijst moet nog onderhandeld worden. “We gaan eind september rond de tafel zitten met de PS,” aldus nog De Jonge.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?