Gemeente Elsene opent rouwregister voor Antoinette Spaak

© Photonews

De gemeente Elsene heeft een rouwregister geopend voor oud Défi-boegbeeld Antoinette Spaak. Zij overleed op zaterdag op 92-jarige leeftijd. "We zijn allemaal Antoinette's culturele erfgenamen en daar zijn we eeuwig dankbaar voor," klinkt het in een persbericht.

Antoinette Spaak was een voortrekker van de Franstalige politieke strijd en kwam op voor vrouwenrechten. Hoewel ze nooit minister is geweest, heeft Antoinette Spaak haar stempel op het Belgische politieke leven gedrukt.

"Het is met diepe droefheid dat we hebben kennisgenomen van het overlijden van mevrouw Antoinette Spaak op zaterdag 29 augustus. Als vooraanstaande politieke figuur sinds het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw heeft ze haar stempel en energie op bijna alle instellingen in het land gedrukt."

"Iedereen zal zich haar vastberaden stem herinneren, haar passie, haar humor, haar elegantie in dienst van de doelen die ze verdedigde, waaronder het feminisme een belangrijke plaats innam. In overleg met haar familie zal de gemeente een eerbetoon organiseren."

Het rouwregister staat ter beschikking in het gemeentehuis van de gemeente op het Fernand Cocqplein, van 9u tot 12u en van 14u tot 16u.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?