Jos Van Assche dan toch niet naar Lijst Dedecker

Jos Van Assche, de Brussels politicus die tot voor kort voor Vlaams Belang in het Brussels parlement zetelde, gaat dan toch niet op de Brusselse lijst van Jean-Marie Dedecker staan.

Van Assche, die recentelijk door het Vlaams Belang aan de deur werd gezet wegens "onoverbrugbare meningsverschillen", liet vorige week weten dat hij graag bij LDD aan de slag wilde. LDD viel uit de lucht, maar zei dat ze de kandidatuur zou overwegen.

Daags nadien kondigde Van Assche met veel bombarie aan dat hij door LDD was binnengehaald en zou proberen de partij in Brussel "van de grond" te krijgen. Hij benadrukte evenwel dat hij niet gekomen was om "de lakens uit te delen". Nu blijkt echter dat Van Assche toch geen LDD'er wordt.

LDD Brussel-voorzitter Jan Vandenbussche: "Het was een unanieme beslissing van het partijbestuur. Ik denk dat we met een geloofwaardig project bezig zijn. Als we die geloofwaardigheid naar de kiezer toe willen behouden, en als we een alternatief willen bieden aan alle kiezers - ook aan die van het Vlaams Belang - dan moeten we ook zorgen dat we een geloofwaardig project blijven uitdragen. En ik denk niet dat mijnheer Van Assche daar op dit moment de meest geschikte persoon voor zou zijn."

"Een spontane sollicitatie staat niet gelijk aan een spontaan lidmaatschap of een spontaan mandaat," zegt Jan Vandenbussche nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?