Jos Van Assche uit Vlaams Belang gezet

Brussels parlementslid en Vlaams Belanger Jos Van Assche is uit zijn partij gezet. Dat gebeurde volgens de voorzitter van de partij omwille van "onoverbrugbare meningsverschillen" en omdat Van Assche het imago van de partij geschonden had.

Zowel op politiek als op organisatorisch vlak waren er meningsverschillen tussen Van Assche en de partijtop, zo luidt de mededeling van het Vlaams Belang, onder andere over de lijstvorming voor de verkiezingen van 2009. Volgens Van Assche zelf wordt het hem ook kwalijk genomen dat hij Monique Moens uit Neder-Over-Heembeek zou hebben overtuigd om van het Vlaams Belang over te stappen naar Lijst Dedecker. Daarnaast is er nog de affaire waarbij Van Assche opgelicht werd door een Afrikaan die hem duizenden euro's lichter gemaakt zou hebben.

Van Assche wil nu als onafhankelijke verder, zowel in het Brussels parlement als in de gemeenteraad van Anderlecht. Hij ziet zichzelf nog overstappen naar Lijst Dedecker, maar daar zegt men geen belangstelling te hebben in de ex-Vlaams Belanger.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?