Lijsttrekker Vanackere wil niet zetelen in Brussel

Als CD&V-lijsttrekker Steven Vanackere bij de gewestverkiezingen verkozen wordt, dan zal hij niet zetelen in het Brussels Parlement. Dat zei hij in het VRT-programma De Zevende Dag.

Steven Vanackere is federaal vice-premier en minister van Ambtenarenzaken. Hij trekt de CD&V-lijst voor het Brussels parlement.

Open VLD en N-VA vinden het niet kunnen dat Vanackere lijsttrekker is, en zijn zitje niet zal opnemen. Geert Bourgeois (N-VA) vond Vanackere "niet consequent" en ook Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) vond dat het gezicht van een partij in een campagne moet zetelen in het parlement waarvoor hij verkozen wordt.

Maar Vanackere vindt dat hij aan de regionale verkiezingen moet deelnemen. Anders zou hij federaal vice-premier zijn zonder ergens verkozen te zijn, zegt Vanackere. Als hij verkozen wordt, zal Vanackere wel de eed afleggen voor het Brussels Parlement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?