Meron Knikman nieuwe voorzitter van de Vrouwenraad

© Groen

Meron Knikman is verkozen als nieuwe voorzitter van de Vrouwenraad. Dat meldt de raad op haar website. Ze neemt de fakkel over van Magda De Meyer, die na acht jaar voorzitterschap afscheid neemt. "We hebben veel werk te verzetten", klinkt het bij de kersverse voorzitter.

Knikman is al twee jaar vicevoorzitter van de Vrouwenraad. Ze woont en werkt in Brussel op het kabinet van minister Elke Van den Brandt (Groen), waar ze betrokken is bij projecten over vrouwen en de openbare ruimte, en vrouwen en het openbaar vervoer.

Voorheen was ze inhoudelijk directeur bij het Minderhedenforum, waar ze onder meer een tewerkstellingsproject coördineerde met een specifieke focus op vrouwen met een migratieachtergrond.

Migratierecht is Knikmans specialiteit, want ze werkte ook bij verschillende vzw's, waaronder CAW Antwerpen en Vluchtelingenwerk Vlaanderen. "Ik ben blij en vereerd met deze verkiezing en ik kijk ernaar uit samen te werken met het team van de Vrouwenraad en alle partnerorganisaties. We hebben veel werk te verzetten", zegt de nieuwe voorzitter.

In haar intentieverklaring stelt Knikman dat het genderbeleid in België en de EU zich op een kantelpunt bevindt. "Bepaalde rechten gaan vooruit en worden verruimd terwijl andere rechten teruggeschroefd worden. Niks is verworven. Partnerschappen en samenwerking zullen dus 'key' zijn bij het realiseren van intersectioneel feminisme waar zo'n grote nood aan is."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?