Onderhandelingen Iraans kernakkoord hernemen donderdag in Brussel

Iran herneemt donderdag in Brussel de onderhandelingen met de vijf landen die nog in het kernakkoord van 2015 zitten. Dat zegt een Iraans parlementslid na een vergadering in het parlement met de minister van Buitenlandse Zaken. De onderhandelingen waren opgeschort in juni.

De gesprekken waren gestart in april in Wenen, tussen Iran en Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, China en Duitsland. Die landen zijn nog lid van het akkoord uit 2015 over het Iraanse nucleaire programma. De Verenigde Staten trokken zich in 2018 terug uit het akkoord en namen op een indirecte wijze deel aan de onderhandelingen.

"De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Hossein Amir-Abdollahian, heeft verklaard dat de gesprekken met de groep 4+1 donderdag zullen starten in Brussel," verklaarde parlementslid Ahmad Alirezabeigui aan het ultraconservatieve agentschap Fars. Met 4+1 verwees de minister naar de vier permanente leden van de VN-Veiligheidsraad - Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Rusland en China - en Duitsland.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?