Oppositie hekelt gebrek aan visie en daadkracht regering

De nieuwe Brusselse regering heeft 100 dagen na haar aantreden nog niet veel verwezenlijkt. Dat stelde MR-fractieleider Vincent De Wolf donderdag tijdens het debat over de beleidsverklaring. Bruno De Lille (Groen) verweet de nieuwe ploeg een gebrek aan visie. De N-VA voorspelt 5 jaar stilstand.

Bruno De Lille (Groen) verweet de regering een gebrek aan visie over de grote uitdagingen zoals werk, mobiliteit en huisvesting. "Nergens geeft de regering aan hoe ze de werkloosheid structureel wil doen dalen. Mobiliteit en leefmilieu komen nauwelijks aan bod in de visie van de ploeg Vervoort. Armoede en Gelijke Kansen zijn dan weer helemaal afwezig in de beleidsverklaringā€, aldus De Lille.

Volgens Johan Van den Driessche "is dit de aanzet van vijf jaar stilstand, waarvan de inwoners het slachtoffer zullen zijn." "De beleidsverklaring van de Brusselse regering bevat geen structurele hervormingen en geen doelstellingen. De hoofdstedelijke rol, waaronder echte tweetaligheid en een lik op stuk beleid krijgen geen aandacht. Wel komen er minstens 7 instellingen bij en worden verouderde PS recepten zoals nepjobs opnieuw van stal gehaald, aldus Van den Driessche.

Ook Vincent De Wolf was niet overtuigd door de beleidsverklaring. "We herinneren ons van deze honderd dagen enkel de zoveelste hervorming van de afvalophaling, een vage begroting voor 2015 en eindelijk een eerste plan tegen de parkieten", aldus de fractieleider van de MR-oppositie. "In de verklaring van minister-president Vervoort staat volgens hem niets over belangrijke dossiers zoals dat van de randparkings, de ongerustheid van beurzenorganisatoren over de gevolgen van het nationaal stadion op parking C enzovoort."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?