Opvangcrisis: staatssecretaris Nicole de Moor mag bezoek van deurwaarders verwachten

Nicole de Moor (CD&V), staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V), staatssecretaris voor Asiel en Migratie
© PhotoNews
| Nicole de Moor (CD&V), staatssecretaris voor Asiel en Migratie.
© PhotoNews
| Nicole de Moor (CD&V), staatssecretaris voor Asiel en Migratie.

Niet alleen bij Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, maar ook op het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) zullen inbeslagnames gebeuren om de boetes te kunnen betalen waartoe de Belgische overheid veroordeeld werd omdat het geen opvang bood aan een aantal asielzoekers.

Dat schrijft Le Soir. Vrijdag raakte al bekend dat deurwaarders enkele goederen in beslag zullen nemen op de hoofdzetel van Fedasil in Brussel. De rechtbank van eerste aanleg in Brussel heeft daar de toestemming voor gegeven.

Naar verwachting zal volgende week ook een deurwaarder op het kantoor van staatssecretaris De Moor langsgaan om enkele meubelstukken in beslag te nemen. Net als bij Fedasil gaat het om goederen die niet essentieel zijn voor de goede werking van het kabinet. Met de opbrengst van de verkoop moeten de boetes kunnen worden betaald waartoe Belgiƫ is veroordeeld.

Door Le Soir om een reactie gevraagd, zegt het kabinet van de staatssecretaris niet op de hoogte te zijn van de aangekondigde inbeslagnames.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?