Politie haalt Filip Dewinter weg van ingang Grote Moskee

© Sam van Rooy

Vlaams Belang-kamerlid Filip Dewinter heeft op politiebevel zijn boekvoorstelling moeten verhuizen. Voor het toonmoment van zijn werk Verzet! - Verzetgids tegen de islam ging Dewinter aan de ingang staan van de Grote Moskee in Brussel. Maar dat werd hem vriendelijk door de politie verboden. Daarom verhuisde Dewinter naar de achterkant van de moskee, waar hij zijn verhaal bracht.

In zijn boek heeft Dewinter het over de volgens hem problematische kant van de Koran. Hij toonde de 164 jihad-verzen die uit het boek zouden verwijderd moeten worden om een Europese islam te kunnen realiseren. "Maar dat zal nooit gebeuren, want de Koran is het woord van de profeet zelf," aldus het kamerlid. Voor hem is de gematigde islam een "illusie om de burger op zijn gemak te stellen".

De boekvoorstelling vlak voor de ingang van het islamitische gebedshuis was evenwel verboden door de politie. Die kwam ter plaatse in het Jubelpark en na kort overleg met een vertegenwoordiger van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene besloot Dewinter met zijn team te verhuizen naar achterkant van de moskee.

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook