Reynders laat Aernoudt vallen

MR-voorzitter Didier Reynders stopt de samenwerking met Rudy Aernoudt en zijn partij LiDé. Dat heeft Reynders laten weten. Een deel van de partij was gekant tegen de komst van Aernoudt. Vooral FDF-voorzitter Maingain was erg misnoegd.

FDF-voorzitter en burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe Olivier Maingain wilde de samenwerking tussen FDF en MR stopzetten omdat de Vlaming Rudy Aernoudt (LiDé) een plaats kreeg op de Europese lijst van de MR.

De standpunten van Aernoudts partij LiDé liggen soms ver van die van het FDF. Op communautair vlak heeft het FDF van de uitbreiding van Brussel een van zijn belangrijkste eisen gemaakt. LiDé daarentegen stelt zich op dat vlak heel wat genuanceerder op.

Het FDF voerde de druk op en wilde eventueel alleen naar de verkiezingen gaan. Maar Didier Reynders koos toch voor het FDF en liet Aernoudt vallen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?