Sint-Joost ontslaat hoofd Regie voor Stadsrenovatie

© Tijl Vereenooghe
Het schepencollege van Sint-Joost heeft de directeur van de Regie voor Stadsrenovatie Imad Soweid op staande voet ontslagen. Reden is belangenvermenging. Soweid runde ook een bouwbedrijf.

In Sint-Joost doen al lang geruchten de ronde over corruptie bij de Regie voor Stadsvernieuwing. Gemeenteraadslid Geoffroy Clerckx (MR) bezorgde de Procureur des Konings in 2006 al een dossier over de werkwijze van de dienst.

Op 8 november 2012 was er een huiszoeking bij de dienst. Vrij snel na de jongste gemeenteraadsverkiezingen dus, waarbij voormalig burgemeester Jean Demannez (PS) de baan moest ruimen voor Emir Kir (PS). Demannez en Soweid werkten nauw met elkaar samen.

Oppositieraadslid Frédéric Roekens (Groen) ontdekte de bijkomende privé-beroepsactiviteit en plande een interpellatie in de gemeenteraad van Sint-Joost op 19 december. Die interpellatie gaat nog altijd door, maar de kop van Soweid is dus nu al gerold.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?