Stemmenkanon Vandenbossche geen schepen: 'Bedrog Van Goidsenhoven'

In Anderlecht valt de Lijst van de Burgemeester uit elkaar. Enkel de MR van aftredend burgemeester Van Goidsenhoven stapt in de meerderheid met PS-SP.A-CDH. De CD&V wordt uitgesloten en blijft dus in de oppositie. Walter Vandenbossche, die 1.067 voorkeurstemmen achter zijn naam kreeg en een schepenambt beloofd was, is "diep beledigd".

De CD&V-kandidaten op de Lijst van de Burgemeester scoorden goed. Behalve Vandenbossche raakte ook Anne Mertens verkozen. Maar CD&V werd op 14 oktober door de MR aan de kant gezet. "Wij zijn letterlijk door Van Goidsenhoven buitengezet want wij zaten samen in hetzelfde lokaal tijdens de verkiezingsavond", aldus Vandenbossche. "Dit is een grote belediging en een kaakslag voor de democratie in Anderlecht."

Blijkbaar had Van Goidsenhoven een akkoord met de nieuwe burgemeester Eric Tomas (PS) om in een nieuwe meerderheid te stappen zonder CD&V. "Van Goidsenhoven heeft twee tegenstrijdige contracten afgesloten. In juni 2011 tekende hij een kartelovereenkomst met CD&V maar afgelopen zomer tekende hij een voorakkoord om verder te besturen met de PS. De onervaren Van Goidsenhoven heeft zich laten doen door de sluwe Eric Tomas (PS) en CD&V betaalt de gebroken potten."

Van Goidsenhoven had Vandenbossche ook een schepenambt beloofd bij een goed resultaat. "Wij zijn over de hele lijn bedrogen", aldus nog Vandenbossche. "Ter compensatie wilde hij me nog allerlei mandaten aanbieden in intercommunales, maar daar heb ik voor bedankt."

Vandenbossche voelt zich "bevuild" en "misbruikt".

"De enige fout die ik gemaakt heb, is dat ik die man vertrouwd heb. Toen ik vroeg naar de details van het akkoord met de PS kreeg ik altijd te horen dat alles in orde was en ik erbij zat."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?