Straatfeest voor afbraak van kunstwerk Arne Quinze

© mayawandelt.skynetblogs.be

De oranjekleurige houten constructie The Sequence aan de Leuvenseweg wordt in augustus afgebroken. Het Vlaams Parlement neemt op zaterdag 12 juli met een straatfeest afscheid van dat opvallende kunstwerk van Arne Quinze.

Sinds 2008 geeft The Sequence kleur aan de Leuvenseweg. Het is een houten sculptuur van 80 meter lang bij 15 meter hoog en verbindt het Vlaams Parlement met het huis van de Vlaamse volksvertegenwoordigers. Het kwam er naar aanleiding van het Festival van de Politiek van het Vlaams Parlement in 2008.

Van bij de plaatsing van het kunstwerk was duidelijk dat het een tijdelijk bestaan zou kennen.

Om het afscheid enige luister bij te zetten organiseert het Vlaams Parlement op zaterdag 12 juli een straatfeest onder het kunstwerk. Op het programma staat ook een lichtspektakel en een uitgebreide dj-set van Lefto. Het feest start om 21 uur en de toegang is gratis.

Het hout van het kunstwerk wordt gerecycleerd tot spaanplaten.

Wie een filmpje, foto of selfie heeft met The Sequence  mag die plaatsen op de Facebook-pagina van het Vlaams Parlement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Anima: het kleurrijkste filmfestival van Brussel
  • Arlo Parks: the voice of a generation
  • Walking: Holding
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement