Topman Citydev: 'Staffuncties afschaffen is moeilijk'

© BRUZZ
28/11/2016

Maandag publiceerde het Rekenhof een kritisch rapport over citydev.brussels, de instelling die is belast met de stedenbouwkundige ontwikkeling van het gewest. Volgens het Rekenhof liggen het aantal staffuncties en de bijhorende premies "zeer hoog". Volgens topman Julien Meganck stuiten pogingen om de voorrechten van het personeel aan te passen op weerstand bij de vakbonden.

Het Rekenhof stelt vast dat citydev.brussels talrijke premies toekent aan haar personeel. Zo kregen 28 personeelsleden vorig jaar een zogenaamde directiepremie, die bestemd is voor personeel met een staffunctie. Dat komt neer op 1 staffunctie voor 3,5 personeelsleden.

'Al die staffuncties dateren van in het begin. Dat was al zo toen ik erbij kwam,' zegt topman Julien Meganck vanuit Valencia aan BRUZZ. 'Dat is niet door de huidige raad van bestuur bepaald.'

Volgens de afgevaardigde bestuurder is het onbegonnen werk om daar iets aan te veranderen. 'Om dat te beginnen wijzigen moet je eerst met de syndicaten onderhandelen en een akkoord hebben met het Gewest. Maar wie de voorrechten van het personeel wil aanpassen, botst direct met de vakbonden. Vergeet niet dat de vakbond in de raad van bestuur zit.

'Het is een probleem dat we niet zomaar kunnen terugdraaien,' aldus Meganck. 'Niet zonder een paleisrevolutie.'

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni