Walter Vandenbossche op Lijst van Burgemeester

Walter Vandenbossche (CD&V) gaat in Anderlecht op de Lijst van burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) staan. Dat is uit goede bron vernomen. Vandenbossche is nochtans auteur van de "Top Tien van de grootste kemels van het Anderlechts schepencollege."

Morgen stelt burgemeester Van Goidsenhoven zijn lijst voor. Naast Vandenbossche die 'een goede plaats' krijgt, zal ook Ann Brusseel (Open VLD) op de lijst staan. Zij is nieuw in de gemeente.

Vandenbossche heeft zes jaar lang het schepencollege bekritiseerd in vaak in krasse bewoordingen. Zo eiste hij een alcholtest voor de aanvang van de gemeenteraad en het schepencollege. Verschillende schepenen kampten op dat moment immers met een alcoholprobleem. Later beschuldigde hij schepenen van woordbreuk en schriftvervalsing. Op zijn website prijkt vandaag nog altijd een "Top Tien van de grootste kemels van het Anderlechts schepencollege!"

Vandenbossche was zelf nog schepen in Anderlecht onder wijlen MR-burgemeester Jacques Simonet.

Van Goidsenhoven komt met zijn burgemeesterslijst tegenover de PS van ex-gewestminister Eric Tomas te staan. Die heeft eerder al zijn lijst bekend gemaakt. Eric Tomas wordt lijsttrekker en is ook kandidaat-burgemeester.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?