Restaurant de la Bourse opnieuw open

Het familierestaurant de la Bourse, dat vorig jaar moest verhuizen uit de Visverkopersstraat, heeft opnieuw de deuren geopend. Zaakvoerder Abdel Gharbi startte met een kleinere versie van zijn restaurant in zijn eigen huis. “Ik ben er weer helemaal bovenop.”

De familie Gharbi runt al bijna vijftig jaar Restaurant de la Bourse, tot voor kort op de hoek van de Visverkopersstraat en de Ortsstraat. In september beval de handelsrechtbank dat de zaak en de woning erboven ontruimd moesten worden. De eigenaar, immobiliënkantoor Van Gestel en Co, wilde de ruimte aan een winkel verhuren. Er kwamen heel wat steunbetuigingen uit de buurt en van actievoerders, die protesteerden tegen speculatie en leegstand.

"Het was een moeilijke periode, maar we hebben veel solidariteit ondervonden", zegt zaakvoerder Abdel Gharbi. "Uiteindelijk ben ik een nieuwe zaak gestart in mijn eigen huis. Een bevriende architect heeft geholpen met de inrichting, met vooral heel veel licht. Ik denk dat het nieuwe restaurant goed in de Vlaamsesteenweg past."

Formule niet veranderd
De zaak is een stuk kleiner, maar aan de formule is niets veranderd. Op het menu staan nog steeds de vertrouwde steaks, mosselen en koninginnenhapjes. "Tegen een redelijke prijs, zodat jong en oud kan komen eten. Niets geweldiger dan een groep studenten die hier een lekkere steak naar binnen komt werken. En het werkt: ik heb de indruk dat onze oude klanten allemaal gevolgd zijn. Zaterdag zaten de mensen in elk geval tot op straat."

Het oude pand staat nog altijd leeg. De verbouwing is zo goed als afgerond, maar de eigenaar wil nog niet kwijt welke winkel de ruimte zal huren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel