Restaurant: Le Chalet Robinson

Weinig plekken spreken zo tot de verbeelding van de Brusselaars als Chalet Robinson, het mythische bouwsel op het eiland in de vijver van het Ter Kamerenbos.

Het oorspronkelijke gebouw uit 1877 werd twee keer verwoest door een brand, in 1896 en in 1991. Net door de problemen met de brandveiligheid duurde het zo lang voor alle vergunningen in orde raakten voor de derde versie van het restaurant, dat een tweetal maanden geleden de deuren opende. Blijkbaar zat daar veel volk op te wachten: wie er wil gaan dineren, kan best een dikke week op voorhand reserveren. Vanbuiten lijkt het gebouw sterk op het origineel, en ook het rustieke pendelbootje doet weer dienst.

Toen wij er op een zaterdagavond heen gingen, was het Ter Kamerenbos afgesloten voor het verkeer en moesten we een eind verderop parkeren. Dat was een heel eind stappen, en de veerpont voor de overtocht van amper enkele tientallen meters kostte zowaar een euro. Maar goed, het interieur is wel een stuk moderner geworden, met strakke witte muren en zwarte accenten om de grote ruimte te breken. De gonzende brasseriesfeer deed niet vermoeden dat men omgeven is door een bos.

De drietalige menukaart, vol oude foto's van het vroegere chalet, bevat veel Belgische klassiekers, met diverse oosterse, Italiaanse en Franse accenten. Wij bestelden de garnalenkroketten van het huis (15 euro), die lekker waren, maar niet warm genoeg. Daarna volgde een kort gegrild stuk tonijn met malse groentjes (24 euro). Een excellent hoofdgerecht: de vis was bedekt met een hartig laagje olijfjes en kappertjes, en paste mooi bij de groenten. Van aardappels, rijst of pasta geen spoor, dus vroegen we maar een beetje brood. Onze tafelgenoot smulde van zijn gebakken Saint-Marcellin en croutons van volkorenbrood (13 euro), maar wij vonden de smaak te uitgesproken. Als hoofdgerecht nam hij een verdienstelijke groentenwok (12 euro), het enige vegetarische alternatief op de kaart voor een indrukwekkende reeks grillades. Al bij al een goed adresje, maar misschien niet de hele tocht waard. Trek er naartoe op een zonnige vrije dag voor een pannenkoek met de kinderen, tenminste als er voldoende personeel is.

:: Le Chalet Robinson - Steigerpad 1, 1000 Brussel, 02-372.92.92, www.chaletrobinson.be
7/7

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel