1589 RESTO la meute
Review
Score: 4 op 5

Resto: La Meute

Michel Verlinden
© BRUZZ
24/10/2017

Vlees is een ecologische ramp: het wordt steeds duurder en is nefast voor het milieu. La Meute stelt gelukkig een interessant compromis voor.

Vlees: wat een moeilijke kwestie. Moeilijk voor wie ermee werkt, moeilijk voor wie het consumeert. We hebben er lang zonder zorgen op gekauwd, maar die tijd is al even voorbij. Vervuiling, dierenleed, kwaliteits­problemen: we kunnen er niet langer de ogen voor sluiten. Voor vleesliefhebbers lijkt de redelijkste oplossing te schuilen in minder vlees eten en altijd voor kwaliteit kiezen – van slagers die zelf kweken, bijvoorbeeld.

Maar uiteraard mag je portefeuille niet al te mager zijn om zulke stukjes te kunnen betalen, en dan hebben we het niet eens over de restaurants die surfen op de hype rond dry-aged of gerijpt vlees, en waar je makkelijk 50 tot 60 euro betaalt voor een côte à l’os.

In Elsene is zopas een nieuw adres open­gegaan dat een interessant compromis tussen kwaliteit en prijs biedt. Opgepast: daarom willen we er nog niet meerdere keren per week naartoe. Het toegankelijke karakter van de plek mag ons niet weerhouden van een zeker ideaal van matiging. Het scenario van La Meute? Een stedelijk eetcafé, gedecoreerd met witte tegels en zwart geschilderde baksteen, waar je 20 euro betaalt voor de formule steak-saus van het huis-frieten-koolsla.

We vinden het heerlijk dat het (niet-gerijpte) vlees kwaliteit en smaak toont – Wexford-rund, ingevoerd uit Ierland en gekweekt in België. Goed gezien, die dubbele oorsprong: een minimale (maar uiteraard niet onbestaande) ecologische impact en een erg intense smaak, dankzij de Ierse oorsprong van het vlees, waarvan de kweek altijd al georiënteerd was op ‘roken’ eerder dan op ‘sudderen’, zoals in continentaal Europa. Voeg daar nog heerlijk krokante frietjes, kraakverse koolsla en een homemade mayonaise aan toe.

En omdat geluk nooit alleen komt: de ontvangst is erg spontaan, het dessert uitmuntend – een chocolade-speculaastaart (€5) – en de selectie wijnen is even bondig als efficiënt: Domaine Roche-Audran (€29,70), Les Creisses van Philippe Chesnelong (€36,50) of Unlitro van Ampeleia (€34).

di/ma/Tu > za/sa/Sa: 12.00 > 14.00 & 19.00 > 22.00

0476 75 42 86

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni