Resto: Amor Amor

Onze score
In een van onze vorige restaurantbesprekingen klaagden we nog over een gebrek aan smoel, maar dat wordt deze week ruimschoots goedgemaakt in Amor Amor, een piepklein restaurantje in de Troonstraat.

Gasten moeten er bijna op elkaars schoot gaan zitten, en de helft van de ruimte wordt ook nog eens ingenomen door de open keuken. Eigenlijk voelt het meer aan alsof je op bezoek bent bij de chef en in zijn keuken aan een aperitiefje nipt terwijl hij in de potten roert.

Een bezoek aan Amor Amor vergt dan ook heel andere parameters dan een doorsneerestaurantbezoek, want aangezien de chef alles in zijn eentje doet, kan niet iedereen op zijn wenken worden bediend.

Het wachten duurt gelukkig nooit echt lang en wordt beloond met de ontwapenende hartelijkheid waarmee de chef elke gast persoonlijk in de watten probeert te leggen. Het menubord telt slechts een handvol gerechten, maar over individuele aanpassingen en verzoeken kan altijd worden onderhandeld. Ongeduldige wijnaficionado's kunnen altijd zelf een fles uit de indrukwekkende collectie aan de muur gaan kiezen.

Het aanbod van Amor Amor verandert voortdurend en is mediterraans geïnspireerd. De gerechten zijn rechttoe rechtaan, maar munten uit door de kwaliteit van de gebruikte producten en de verzorgde presentatie.

We watertanden nog steeds als we terugdenken aan onze gesmolten scamorza met kerstomaten in lookolie (€10), en de zeer malse kalfsfilet met een saus van cantharellen en groene asperges, geserveerd met een potje aardappelen met rozemarijn (€26). Ook het nagerecht, een panna cotta-achtige vanillecrème met rode vruchten (€6) was ongecompliceerd lekker.

Liefde voor het koken en liefde voor de gasten, dat is tweemaal Amor.

adres: Troonstraat 59, Elsene, 02-511.80.33
open: maandag > vrijdag: lunch + donderdag > zaterdag: avond

02 511 80 33

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Niet enkel jongeren blijven feesten tijdens corona
  • Minister Clerfayt: 'Het zal twee jaar duren voor de arbeidsmarkt hersteld is'
  • Big City: Wat blijft er over van de wereldtentoonstellingen in Brussel voor Expo 58?
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Melat Gebeyaw Nigussie leidt de Beursschouwburg: 'Ik ben tegelijk insider én outsider'
  • Ruby Gallery: a new beacon in the canal zone
  • Liesa Van der Aa: 'Ik word agressief van yoga'
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement