Resto: Nonno

Onze score
Nonno, een adresje in de Marollenwijk, herstelde onlangs heel gevat het broodje voor onderweg in ere. Het gaat om de piadina dat geknipt is als street food. Nonno heeft er een tiental van in de aanbieding.

Voedingsspecialisten leven soms in de droom dat ieder van ons elke dag over twee uur beschikt om een stevige lunch op tafel te toveren. Twee uur om gezond, vers, seizoensgebonden te eten en in één moeite door stressloos te verteren. Helaas ziet de werkelijkheid er anders uit. De beperkingen die het moderne leven en de jachtige stad ons opleggen, hebben heel wat eetgelegenheden doen ontstaan die een min of meer gezonde vorm van fastfood aanbieden.

Het is best interessant om te zien dat, op het moment dat er zoveel sprake is van stedelijk nomadisme, de fastfoodrestaurants die bereidingen ontwikkelen die je al wandelend kunt verorberen, bijzonder zeldzaam zijn. Een burger? Je mag er haast zeker van zijn dat je van top tot teen onder de vlekken zit. Een bagel? Niet veel beter. Een pita? Idem.

Onlangs heeft Nonno, een adresje in de Marollenwijk, heel gevat een soort broodje voor onderweg in ere hersteld dat geknipt is als street food: de piadina. Die platte, in twee gevouwen pannenkoek, die veel weg heeft van ongedesemd brood, komt hier aangespoeld vanuit Emilia-Romagna. Het broodje wordt bereid op basis van deeg van tarwebloem, olijfolie, zout en water en traditioneel gebakken op een aardewerken schotel of, recenter, een metalen plaat.

Nonno heeft een tiental verschillende piadinas in de aanbieding. Naast die voorgestelde broodjes kun je ook zelf onuitgegeven exemplaren samenstellen met de vele, aanwezige ingrediënten. Wij kozen eerst voor een 'Sardo' (€6), met Sardische rauwe ham, provolone, gegrilde aubergines en pesto, die we meteen lieten volgen door een 'Piquante' (€6), met pikante salami, mozzarella, tomaten en pesto. Uitstekend, temeer daar onze smaakpapillen niet, zoals bij het klassieke belegde broodje, oververzadigd raakten omdat de ingrediënten smaakvol dun gesneden waren. Je zou kunnen tegenwerpen dat de prijs wat hoog is, maar dat is hij niet als je de kwaliteit van de erg verse producten in rekening neemt. Een extraatje: je kunt er ook Italiaanse frisdranken en bieren als Peroni krijgen.

adres: Hoogstraat 155, Brussel
open: donderdag en vrijdag van 11.00 > 16.00 uur + weekend van 11.00 > 17.00 uur

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

BRUZZ Magazine
deze week
  • Niet enkel jongeren blijven feesten tijdens corona
  • Minister Clerfayt: 'Het zal twee jaar duren voor de arbeidsmarkt hersteld is'
  • Big City: Wat blijft er over van de wereldtentoonstellingen in Brussel voor Expo 58?
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Melat Gebeyaw Nigussie leidt de Beursschouwburg: 'Ik ben tegelijk insider én outsider'
  • Ruby Gallery: a new beacon in the canal zone
  • Liesa Van der Aa: 'Ik word agressief van yoga'
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement