Resto op triomfboog: reclamestunt van 70.000 euro per dag

© Saskia Vanderstichele
The Cube by Electrolux is een vijfhoekig bouwwerk van zestig ton dat dienst doet als rondreizend restaurant. Om de drie maanden strijkt de Cube op een nieuwe markante Europese locatie neer. Nu is de triomfboog in het Jubelpark aan de beurt. Culinair genieten op 45 meter hoogte.

Het bouwwerk, dat niet vast staat, maar vakkundig boven op de triomfboog werd neergepoot, heeft een grondoppervlak van 150 vierkante meter en is getekend door de Italiaanse architect Michele Rossi in opdracht van het Zweedse bedrijf Electrolux. De constructie is volledig uit recycleerbaar materiaal opgetrokken. Een team van achttien mensen zorgt voor de opbouw en de ontmanteling van de Cube: het duurt negen dagen om hem op te bouwen en vijf dagen om hem af te breken.

De Cube kan achttien gasten ontvangen, die samen aan een negen meter lange tafel in een wit interieur aanschuiven. De tafel, gemaakt uit de kunsthars Corian, is gemaakt uit één stuk en weegt een slordige achthonderd kilogram.

In het restaurant staan twee sterrenchefs achter het fornuis: Bart De Pooter van De Pastorale (**) en Sang-Hoon Degeimbre van L'Air du Temps (**). Ze wisselen elkaar om de twee weken af en brengen telkens een nieuw menu. De lunch kost de bezoeker 150 euro en het diner 200 euro. Maandag en dinsdag zijn exclusief voor bedrijven die het complex willen afhuren, woensdag is gereserveerd voor de werknemers en de partners van Electrolux, en de andere dagen van de week zijn bestemd voor particulieren. Reserveren kan op www.electrolux.be. Elke week komt er een nieuwe week vrij voor reserveringen. Momenteel is alles tot mei volgeboekt. De Cube blijft zeker tot 3 juli in Brussel, daarna verkast hij onder meer naar Moskou en Stockholm.

Deze reclamestunt kost Electrolux tot liefst 70.000 euro per dag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over