Resto: Point Albert

Onze score
Het traiteursvak is aanzienlijk geëvolueerd. De tijd van de met tonijn gevulde perziken en uitgeholde, onrijpe tomaten met garnalenvulling ligt ver achter ons. Traiteurs hebben zich de moderne tijden in gewerkt, niet alleen door originele bereidingen te ontwikkelen, maar ook door hun klanten over de toonbank te helpen en hun de kans te geven ter plekke te degusteren. In die geest is Point Albert een plek die het verdient ontdekt te worden.

Waar vroeger La Cravache d'Or lag, werd deze nieuwe plek geopend door een zekere Arno uit Knokke. De ruimte is indrukwekkend met een enorme toonbank en de gebruikte, fijne materialen.

De inrichting is zo doordacht dat het duidelijk is dat de jonge ondernemer geen beginneling is. Vier jaar lang leerde hij het vak bij de elite van het Belgische traiteurwezen, meer bepaald de tweelingbroers Kristof en Stefan Boxy uit Deurle. Daar hield Arno een liefde voor excellentie aan over, zoals bleek toen we op de middag van ons bezoek werden overweldigd.

Elk detail hield steek: verrukkelijk brood in een elegant papieren zakje, Belgisch water (Ty Nant) en vooral de mooie keuze aan bereidingen uit de toonbank. Tussen de suggesties was het een Italiaans geïnspireerd gerecht dat onze aandacht trok: een saltimbocca van kalfsvlees met een toets van salie en een risotto met cantharellen (€17).

De saltimbocca, een Romeinse klassieker die hier op een stokje werd geprikt en gepresenteerd op een zwart bord, liep niet in de klassieke val: het vlees was niet droog maar sappig en kwam extra uit de verf door een heel verfijnde olie van salie. De risotto was zoals we die graag hebben: tegelijk romig en met een zekere beet.

Het gerecht was zo goed dat we geen nood hadden aan een zoete afsluiter - ondanks de erg mooie taartjes met frambozen die ons toelachten -, die vaak een indicatie is van het feit dat een gerecht niet op zichzelf kan staan. De bediening, tot slot, verliep, geheel in lijn met de rest van de plek, heel ontspannen.

adres: Albert Leemansplein 10, Elsene
open: dinsdag > zaterdag van 10 > 20.00 uur

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Wanneer de straat je tuin wordt: 'Een mens heeft natuur nodig'
  • Gudule: Brussel heeft een eigen wijn
  • Joost Vandecasteele: 'Mijn eigen boeken gooide ik weg'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Christine and the Queens: Queen C claims the throne
  • Back to the roots met Pauline Beugnies
  • Festival International des Brigittines
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement