Roxi

© Ivan Put
Onze score
Van deze zaak kunnen we weinig speciaals zeggen, maar ook weinig slechts. Het is een plek met stijl in een buurt met stijl. Als we deze bar en de hele Kastelein-Baljuwwijk met zijn talrijke boetieks, cafeetjes en restaurants rond de Drievuldigheidskerk mooi konden doen aansluiten op het stadscentrum, dan zou Brussel in één klap als een veel hippere en gezellige stad gepercipieerd worden.

Al is het niet zo dat er nu geen toeristen tot hier zouden raken. We horen verschillende talen spreken in Roxi, waar ook kranten in verschillende talen liggen te wachten om gelezen te worden. Maar de grote troeven van Roxi zijn de grote ramen, de verdieping, het terrasje op die verdieping, en de ligging op de hoek van de Baljuwstraat met de Simonisstraat. De tafeltjes en stoelen zijn ook op de juiste manier voor de ramen geposteerd om er een geschikte post van te maken om mensjes te bekijken. Voorbijgangers zijn er immers genoeg.

Binnen zit er ook altijd volk in het aangename designinterieur dat overdag zonovergoten en 's avonds heel feeëriek kan zijn, als de rode lampionnetjes boven de toog hun licht laten schijnen. Het is dan ook niet op alle momenten zeker of er nog voldoende plaats is in de herberg. Op de bediening was niets aan te merken toen wij er waren. De cocktails, even kleurrijk als het knappe logo van de zaak, behoren tot de uithangborden van het huis, maar deze plek nodigt ook uit tot het bestellen van verse milkshakes, verse vruchtensapjes of verse dagsoep. De keuken is open vanaf twaalf uur 's middag. Het kan een goede tip zijn om een bezoek te combineren met een trip naar de biomarkt die op woensdagmiddag op het Kasteleinsplein wordt gehouden.

Roxi
Baljuwstraat 82
1050 Elsene

Open van 8 tot 1 uur. Van donderdag tot en met zaterdag tot 2 uur.
02-646.17.92, roxi@roxi.be, www.roxi.be

02 646 17 92

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Sylvie Kreusch op eigen kracht
  • Dieudo Hamadi: le cinéma made in Congo
  • Ophélie Mac against black stereotypes
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement