450 bubbels voor de huiskamereditie van de Grote Brusselquiz: en de winnaar is...

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 27 en zondag 28 februari 2021
Updated: 27-02-2021 - 13:20

Vrijdagavond is de digitale huiskamereditie van de Grote Brusselquiz van BRUZZ gespeeld. Eric Laureys haalde een score van 33745 punten en ging vanuit zijn luie zetel aan de haal met de hoofdprijs.

Samenkomen in een grote concert- of theaterzaal zit er voorlopig nog niet in, en ook onze Grote Brusselquiz kon dit jaar niet doorgaan in Autoworld of La Madeleine, zoals de vorige edities. En dus werd er deze keer een heuse huiskamereditie georganiseerd. BRUZZ-presentator Toon Hendrikx was de quizmaster van dienst. Luana Difficile, die in Big City elke week vragen van de Brusselaars beantwoordt, loodste de deelnemers door de vragen met weetjes, anekdotes of typisch Brusselse verhalen.

Inschrijven kon individueel of met je bubbel. Zo kon je de quiz volgen via een livestream en vragen beantwoorden met je smartphone. Meer dan 450 bubbels namen deel vanuit hun huiskamer.

Grote Brusselquiz Huiskamereditie Toon en Luana
Toon Hendrikx en Luana Difficile als quizmasters van dienst

Waren de vragen veel te moeilijk of werd het een walk in the park? Daarover zijn de meningen verdeeld. In elk geval werd het een spannende strijd voor de eerste plaats. De winnaar mag een nachtje op hotel in Brussel, krijgt een etentje cadeau wanneer de restaurants weer opengaan én mag zich uitleven op een concert in de Ancienne Belgique.

Heb je de Grote Brusselquiz gemist en ben je benieuwd naar de vragen? Geen nood, de komende dagen krijg je vier mini-versies van de echte quiz voorgeschoteld op onze website. Speel mee via onderstaande link en maak kans op een concertcheque van de Ancienne Belgique.

Bekijk een uitgebreid sfeerverslag over de Grote Brusselquiz maandag in BRUZZ 24 op tv en op BRUZZ.be

Herspeel de Grote Brusselquiz

Heb je onze digitale huiskamereditie gemist? Geen nood, hier krijg je enkele mini-versies van de echte quiz voorgeschoteld.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?