Ampe hekelt 'machtige anti-autolobby' in Wall Street Journal

ElsAmpe ElsAmpe
© Bart Dewael
© Bart Dewael

Brussels schepen Els Ampe haalde afgelopen week uit naar de “zeer machtige anti-autolobby” in Brussel. Die wil de stad volproppen met tram- en busbanen, zegt ze in de Wall Street Journal. Stadsvereniging Bral betreurt de gemiste kans voor een modern mobiliteitsdiscours.

De gerenommeerde Amerikaanse krant The Wall Street Journal besteedde afgelopen week aandacht aan de Brusselse files. Aanleiding was de ludieke NMBS-campagne die de Belgische files tot werelderfgoed verklaarde.

Voor het artikel, dat deels op de voorpagina van de krant prijkte, sprak de krant onder meer met Brussels mobiliteitsschepen Else Ampe (Open VLD). Die hekelt de “zeer machtige anti-autolobby" in Brussel, die bestaat uit fietsersverenigingen en milieugroepen.

Volgens de schepen is de lobby in kwestie erop uit om de hele middeleeuwse stad vol te proppen met tramlijnen en busbanen. “Alles is bedacht om auto's te blokkeren”.

Stads- en milieuvereniging Bral vraagt zich af wie die bewuste machtige lobby dan wel is. “Doelt de schepen op de acties rond het Vossenplein (waar de geplande ondergrondse parking moest wijken na massaal protest, red.) of Picnic the Streets?”, vraagt Joost Vandenbroele van Bral zich af.

Vandenbroele betreurt de gemiste kans om een moderne mobiliteitsvisie te ontwikkelen in de Amerikaanse krant. “Het had eens iets anders kunnen zijn dan een pro-autodiscours.”

De schepen was dit weekend niet bereikbaar voor commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?