Anneessenswijk krijgt 35.000 euro voor wijkproject

© Solidare-it

Vzw Solidare-it! krijgt 35.000 euro van de stad Brussel om een participatief project op te starten in de Anneessenswijk. In voorbijgaande jaren vielen wijkacties in de Alhambrabuurt en Laken al in de prijzen.

De kersverse vzw Solidare-it! kwam als winnaar uit de bus van de 'participatieve budgetwedstrijd'. Het is de derde keer dat schepen Ans Persoons (SP.A) de prijs toekent, eerder wonnen de vzw Chicago en de vzw Public (voor het project Au Bord de l'Eau).

Vzw Solidare-it! gaat met het geld een project ontwikkelen in de Anneessenswijk, samen met de bewoners. Belangrijkste doel: de leefbaarheid van de wijk verhogen, door inwoners te laten samenwerken.

Solidare-it! bestaat uit vrijwilligers die samenwerken met de Buurtwinkel en Samenlevingsopbouw, die al stevig verankerd zijn in de wijk. "We hopen dat we op het einde van de rit bruggen hebben kunnen slaan tussen de verschillende bevolkingsgroepen en er een golf van solidariteit in de wijk is ontstaan", zegt Jan Janssen, mede-initiatiefnemer van de winnende vzw. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?