Autoloze zondag: 100m lange glijbaan aan Madou

De snelste manier om van Madou naar het Sint-Joostplein te gaan is… op de buik. Althans, op autoloze zondag. Dan wordt dat stuk van de Leuvensesteenweg immers een 100 meter lange glijbaan.

De glijbaan in Sint-Joost-ten-Node wordt nu zondag ongetwijfeld een van de publiekstrekkers.

Op de Leuvensesteenweg zal een zeil liggen, dat overgoten wordt met een sopje. Een paar honderden mensen mogen tussen 11 en 18 uur de berg op een luchtmatras (snel) afglijden. Aan de inschrijvingen geldt het principe first come, first served, dus wie zeker wil zijn van zijn plekje, staat best al om 11 uur aan Madou. De animatoren daar weten hoe lang de wachttijd is voor Madou Riveira, want zo heet de tijdelijke glijbaan.

Madou Riviera is georganiseerd in het kader van het Wijkcontract As Leuven. Daarom krijgen de inwoners van de wijk toegang tot een prioritaire wachtrij. Aanschuiven met kinderen is alleen een optie als ze minstens 1.40 meter zijn.

Pannavoetbal
Tijdens de autoloze zondag zijn er ook dit jaar tal van activiteiten. Op het Muntplein is er opnieuw een fiets-, skate-, bmx- en stepparcours, het Brussels Bike Circus. Ook slowbiken kan daar: zo traag mogelijk 11 meter afleggen. Op het Peter Benoîtplein in Heembeek is er het pannavoetbaltornooi georganiseerd door BX Brussels. 

Nieuw dit jaar is de Tunnel Party aan de Naamsepoort. DJ's in de boot op wielen spelen in de tunnel ten dans van 12 tot 18 uur. Een overzicht van de activiteiten is te vinden op deze website.

Een voorsmaakje van Madou Riveira (beelden uit Bristol):
 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?