Bandencentrale wordt woonwijk in Laken

© ANTONISSEN
| Veertig nieuwe woningen in de maak in Laken.

Tegen 2022 zullen een veertigtal duurzame en ecologische woningen voor een nieuwe dynamiek zorgen in de Gustave Schildknechtstraat in Laken, een zijstraat van de Emile Bockstaellaan.

Momenteel wordt de site in de Gustave Schildknechtstraat nog ingepalmd door de oude bandenfabriek "Vilvorder Pneus", maar daar komt binnenkort verandering in. Projectontwikkelaar Antonissen begint in 2020 met de bouw van een veertigtal woningen.

Duurzaam en innovatief

De nieuwe wijk, die de naam Laurelle krijgt, zal bestaan uit drieëndertig appartementen, vier penthouses, een duplex, twee commerciële ruimtes en een gemeenschappelijke moestuin. Bovendien zullen duizend vierkante meters de wijk omringen met groen.

Elke woning zal over de meest geavenceerde technologische snufjes beschikken. Zo zullen toekomstige residenten o.a. licht, muziek én temperatuur via hun smartphone kunnen regelen. De prijs van de woningen zal schommelen tussen de 172,000 en de 294,000 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?