Bejaarde Etterbekenaar toch uit huis gezet ondanks steun VN

© Bruno Schmidt/RTBF
| De man woonde al 25 jaar in het appartement in Etterbeek.

Ondanks de steun van de Verenigde Naties is Lorne Walters woensdag toch uit zijn appartement in Etterbeek gezet. De 73-jarige man woonde al 25 jaar in het pand, maar toch werd zijn huurcontract stopgezet om discutabele redenen.

Dat schrijft de krant La Capitale, die erbij was toen Walters uit zijn huis gezet werd, donderdag.

Nadat Walters een klacht had neergelegd over geluidsoverlast van zijn buren, bleek dat het naburige pand niet conform de regels was. Hierdoor werd de eigenaar verplicht het appartement in orde te brengen. De verhuurder van Walters bleek echter een familielid van die eigenaar. Enkele weken na het voorval kreeg de bejaarde Etterbekenaar te horen dat zijn huurcontract werd stopgezet.

Het vredegerecht en het hof van beroep gaven Walters niet gelijk, maar het Comité voor Economische, Sociale en Culturele rechten van de VN besliste dat Walters zijn appartement niet moest verlaten omdat er geen alternatieve woning bestond.

Met de deur in huis

Toch kreeg Walters woensdagochtend een deurwaarder, sociaal werker, gemeentearbeiders en verhuizers over de vloer. Zijn hele appartement werd in sneltempo leeggemaakt en de inboedel zal voorlopig opgeslagen worden bij de stad Etterbeek. Vrienden van Walters hielpen om enkele waardevolle spullen in dozen te steken en zullen die ook bij hun thuis stockeren.

Het OCMW belooft Walters een tijdelijke verblijfplaats in afwachting van een nieuwe woning. In de nacht van woensdag op donderdag verbleef de Etterbekenaar bij vrienden. Waar hij nadien de dagen en nachten doorbrengt, is voorlopig niet duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?