Belang van Limburg excuseert zich voor controversiële Molenbeekcartoon

© Canary Pete

De cartoon 'Eerste schooldag in Molenbeek', waarbij een jongetje een knuffelbeer de keel oversnijdt, is per ongeluk gepubliceerd. Dat zegt Indra Dewitte, hoofdredacteur van Het Belang van Limburg. Modeontwerpster Rachida Aziz organiseert ondertussen een geldinzameling met het oog op juridische stappen.

De bewuste cartoon toont enkele kinderen die huilend om hun mama roepen. Een andere peuter roept Allahu akbar (God is zeer groot in het Arabisch, red.) terwijl hij een knuffelbeer de keel oversnijdt

Verschillende persoonlijkheden uitten via sociale media hun ongenoegen over de tekening. Bruno De Lille (Groen) wordt naar eigen zeggen "triest van zoveel stemmingmakerij over moslims en Molenbeek." 

Modeontwerpster Rachida Aziz wil een stap verder gaan en de krant voor de rechter dagen. Aziz roept mensen op om geld te storten om het proces te financieren. 

Indra Dewitte, hoofdredacteur van het Belang van Limburg, excuseerde zich ondertussen voor de publicatie van de cartoon. Volgens Dewitte was de tekening niet goedgekeurd, maar is ze door een computerfout toch gepubliceerd.

Het Interfederaal Gelijkekansencentrum kreeg ondertussen al verschillende klachten over de cartoon. Directeur Patrick Charlier noemt de tekening "niet deontologisch".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?