Bestuurder bestelwagen Mawda gekend

© © Peter Detailleur
| Tijdens een achtervolging werd de tweejarige Mawda dodelijk geraakt door een politiekogel.

De bestuurder van de camionette waarin het tweejarige vluchtelingenkind Mawda het leven liet, is dankzij DNA-onderzoek geïdentificeerd. "Hij is na het incident met de 29 andere inzittenden op­gepakt, maar we moesten hem opnieuw vrijlaten."

Het incident met de bestelwagen vol migranten dateert van 17 mei. Tijdens de achtervolging werd Mawda dodelijk geraakt door een politiekogel. De dertig inzittenden van de bestelwagen werden destijds opgepakt maar werkten niet mee aan het onderzoek, meldde Bergens procureur-generaal Ignacio De La Serna destijds.

Iedereen mocht na ondervraging beschikken. Wel werden vingerafdrukken en DNA afgenomen. Dat DNA-onderzoek van onder meer het stuurwiel heeft nu resultaat opgeleverd. De kranten Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen citeren daarover vrijdag een welingelichte bron.

Gevlucht

"Er konden twee personen ­geïdentificeerd worden", zegt de bron. "Het gaat om een chauffeur en een bijzitter. Zij maakten inderdaad deel uit van de hele groep die na de schietpartij opgepakt, ondervraagd en opnieuw vrijgelaten werden."

"De twee gezochte individuen zijn allicht niet meer in het land", klinkt het ook. Precieze details over de twee verdachten konden de kranten niet achterhalen.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?