Betoging voor slachtoffers van Halle aan Duitse ambassade in Brussel

© Google Maps
| De Duitse ambassade.

Meer dan 100 mensen hebben vrijdag tijdens een protest voor de Duitse ambassade in Brussel de slachtoffers van de rechts-extremistische aanval in Halle herdacht.

"Wij staan hier in solidariteit met iedereen wier leven door racisme bedreigd wordt", verklaarde Bini Guttmann, voorzitter van de Europese Unie van Joodse Studenten. De aanval zou geen op zichzelf staand feit zijn. "We moeten ons verzetten tegen het rechts-extremisme in al zijn vormen", stelde Guttmann.

Wie zwijgt is ook schuldig voor wat er in de wereld gebeurt, waarschuwde Yohan Benizri van het Coördinatiecomité van Joodse Organisaties in België (CCOJB). Deelnemers uitten kritiek op het tekortschieten van de Duitse staat in Halle.

Woensdag schoot een man twee mensen dood in de buurt van een synagoge, nadat hij had geprobeerd de synagoge te bestormen. Op dat moment vierden 51 mensen er Jom Kipoer, de belangrijkste joodse feestdag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?