Bewoners kunnen nog niet terug na brand in appartementsblok Sint-Pieters-Leeuw

© Patrick Dedoncker via Facebook

De bewoners van het sociale appartementsblok in de Bezemstraat in Sint-Pieters-Leeuw kunnen voorlopig nog niet terug naar hun woning. Dat zal pas kunnen als de elektriciteitsleidingen in het pand na inspectie veilig zijn bevonden. Het gaat om een 70-tal personen. Het lokale OCMW neemt verder de zorg op zich van een 17-tal personen die niet bij familie en vrienden terechtkunnen

Het gebouw in de Bezemstraat werd omwille van een brand in een appartement op de 10e verdieping zaterdagavond volledig ontruimd, samen met een aanpalend appartementsblok. De bewoner van het appartement waar de brand uitbrak werd zwaargewond naar het ziekenhuis gevoerd. Hij verkeert niet in levensgevaar, maar wordt momenteel nog steeds in kunstmatige coma gehouden. De bewoners van het aanpalend blok mochten na het blussen van de brand weer in hun woning, maar de bewoners van het bewuste blok moesten de afgelopen twee nachten elders heen.

"We hebben zaterdagavond 17 personen die niet terecht konden bij familie of vrienden in hotels of in woonzorgcentra ondergebracht. Degenen die in een hotel verbleven werden ondertussen gehuisvest in een doorgaanswoning van het OCMW. Of ze binnenkort weer in hun appartement kunnen, hangt af van de resultaten van een inspectie van de elektriciteitsleidingen door de technische dienst van de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting, de eigenaar van hun sociaal woonblok. In een tiental appartementen moeten ook nog nieuwe deuren geplaatst worden", aldus OCMW-voorzitter Paul Defranc.

Over de oorzaak van de brand is ondertussen nog niets bekend. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?