Bewoners Sint-Lambrechts-Woluwe schenken 33.000 euro aan medische onderzoekscentra

© PhotoNews
| Het Universitair ziekenhuis Saint-Luc krijgt 12.000 euro.

De gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe heeft haar inwoners gevraagd om geld in te zamelen. Dat gebeurde tegelijkertijd met de verdeling van de mondmaskers. De giften worden geschonken aan vier medische onderzoekscentra in Brussel.

De gemeente heeft halverwege augustus bijna 33.000 euro aan giften ingezameld. Het gemeentecollege zal dit bedrag verdelen over vier medische instellingen. Het gaat om Michel Cremer-stichting (5.000 euro), die in samenwerking met het ULB Fablab gelaatsschermen voor gezondheidswerkers heeft gefabriceerd tijdens de eerste golf.

Ook het Universitair ziekenhuis Saint-Luc krijgt een smak uit het budget (12.000 euro), net als de Erasmusstichting (12.000 euro) en het UZ Brussel (4.000 euro). Het geld mag door de instellingen besteed worden zoals ze willen, maar het zal vermoedelijk gaan naar onderzoeken in het kader van de gezondheidscrisis.

"We zijn begonnen met inzamelen toen de gezondheidssector zwaar was getroffen en de nood hoog was," klinkt het op het kabinet van burgemeester Olivier Maingain (Défi). "Als er nog meer giften binnenkomen, zullen die ook verdeeld worden onder de gezondheidsinstellingen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?