Binnenkort met de fiets naar Brussels Airport

© PhotoNews
| Via de F3-fietssnelweg van Leuven naar Brussel zal je binnenkort ook tot Brussels Airport kunnen rijden.

De werken aan de "S-bocht" zijn 1 september gestart. Dat maakt Brussels Airport Company bekend. De "S-bocht" is een aansluiting tussen de fietssnelweg Brussel-Leuven en de luchthaven Brussels Airport. Het project heeft een kostprijs van twee miljoen euro, en is vooral bedoeld om het personeel van de luchthaven aan te moedigen met de fiets te komen werken.

De twee miljoen euro die de werken kosten, wordt netjes verdeeld onder drie partijen: de Vlaamse overheid en de provincie Vlaams-Brabant betalen elk 35 procent, Brussels Airport Company staat in voor 30 procent van de kosten. De aansluiting naar de luchthaven komt grotendeels te liggen in de bedding van de voormalige spoorlijn, en is in totaal twee kilometer lang.

De "S-bocht" heeft vooral als doel werknemers van de luchthaven te stimuleren met de fiets naar het werk te komen. Momenteel doet ongeveer 1 procent van het personeel dat. Volgens CEO Arnaud Feist van Brussels Airport is er dus nog een enorm potentieel: "Met de aanleg van de veilige en snelle aftakking van de fietssnelweg hopen we dat percentage snel te doen toenemen."

Op dit ogenblik zijn er ook voorbereidende werken aan de gang om een fietsersbrug boven de Brusselse Ring te plaatsen, zodat de fietssnelweg in een rechte lijn van Zaventem naar Diegem wordt voortgezet. De 800 meter lange brug zal naar verwachting eind 2021 klaar zijn en zal de afstand tussen Leuven en Brussel met drie kilometer verminderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?