Biobier van Brusselse scholieren dichtbij Europese prijs

© Osmos Beer
| De Etterbeekse scholieren ontwikkelden het alcoholvrije biobier.

In de Noord-Franse stad Rijsel vindt donderdag en vrijdag de finale plaats van de Europese minionderneming van het jaar. Twee Belgische inzendingen dingen mee naar de titel: een educatief kaartspel ontworpen door leerlingen uit Merksem, en een biobier dat werd ontwikkeld door scholieren uit Etterbeek.

Vanuit Franstalig België werd de minionderneming "Osmos" naar Rijsel gestuurd. Vijf leerlingen van het koninklijk atheneum Jean Absil in Etterbeek ontwikkelden een fruitig en duurzaam biobier, zonder alcohol.

De Vlaamse inzending voor de Europese finale is de minonderneming "Pleduco". Dat team van de Sint-Lutgardisschool in Merksem bracht het educatieve kaartspel Funimal op de markt, waarmee kinderen en anderstaligen op een leuke manier Nederlands kunnen leren.

Aan de Europese finale nemen meer dan 200 jongeren van 15 tot 18 jaar deel uit 39 landen. De winnaar wordt vrijdagavond bekendgemaakt. Meer dan 340.000 jonge Europeanen (8.400 scholen) namen dit jaar deel aan de verschillende nationale competities. Op Europees niveau viert de wedstrijd haar dertigjarige jubileum.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?